Science Complex Master Plan - University of North Carolina

 

Implemented over three successive phases, the Towers|Golde site design seamlessly integrates this ten-building complex of new and renovated facilities into the fabric of the 1920’s Polk Place landscape. The plan honors not only the scale and the spatial organization of the historic campus core, but also the grid of its pathways and the rhythm of the smaller quadrangles which flank the central lawn.
Traditional brick walks, lawns with majestic tree canopies, and iconic native rock walls characterize the new complex, disguising the fact that, to meet both the programmatic and aesthetic requirements of the project, many of the landscape spaces are on-grade roof-deck developments above support facilities which will include a 300-car garage and central delivery area in the final phase.

Owner:

University of North Carolina

 

Location:

Chapel Hill, NC

Architect:

Wilson Architects

Area:

10.7 acres