Science Complex Master Plan Phase I & II Implementation
University of North Carolina

 

The Science Area Master Plan proposes seamless integration of  this ten-building complex of new and renovated facilities into the fabric of the 1920’s Polk Place landscape. The T|G site design honors not only the scale and the spatial organization of the historic campus core, but also the materials vocabulary and the rhythm of the smaller quadrangles which flank the central lawn.
 
Two of three phases of implementation are now complete. Traditional brick walks, lawns with majestic tree canopies, and iconic native rock walls characterize the new complex, disguising the fact many of the landscape spaces are on-grade roof-deck developments above support facilities.  Internal courtyards feature traditional materials in more dynamic, contemporary forms.

Owner:

University of North Carolina

 

Location:

Chapel Hill, NC

Architect:

Wilson Architects