Connecticut University Research Campus Roof Deck
Previously a headquarters and laboratory facility for a major pharmaceutical company, this 100+ acre site is now the home of a research-based science campus for a private university. T|G was charged with envisioning a new landscape framework for the ten-acre core of this campus to better integrate it’s many buildings with a campus character more in harmony with a university setting than the existing corporate one.
​The existing site was dominated by large open parking lots, limited tree cover, awkward building-to-building pedestrian connections and a generally inhospitable user experience. The main project goal was to provide a more unified approach to the landscape character with appropriately scaled, verdant walkways between buildings and outdoor spaces of varying scales intended to promote opportunities for collaboration amongst researchers. New plantings including a green roof further enhanced the users experience and contributed to this new dynamic campus.